Verlichting vraagt je niet om perfect te zijn;

het vraagt gewoon perfectie te vinden precies daar waar je bent. 

 

De term Parami komt uit het Boeddhisme en wordt gebruikt om de perfectie van oefeningen te beschrijven die leiden van Samsara (het universele wordingsproces) naar Nirvana (verlichting).

In onze Parami-training zijn deze 10 perfecties het uitgangspunt voor de oefeningen die ons van een leven met problemen brengen naar een lichter leven. Die ons weerbaarder maken en ons leren omgaan met tegenslagen. 

 

De 10 parami zijn de volgende en wij hebben ze vertaald naar onze eigen fysieke, mentale- en sociale weerbaarheid :

1. vrijgevigheid

2. moraal

3. loslaten, afstand nemen

4. wijsheid, inzicht

5. energie

6. geduld, tolerantie

7. eerlijkheid, streven naar waarheid

8. doorzettingsvermogen

9. liefde, vriendelijkheid

10. rust, kalmte, gelijkmoedigheid

 

In het Spaans betekent "para mi", voor mij. Onze training is "voor jou". 

Niemand kan tegenslagen voorkomen. Het is onderdeel van ons leven. Wij kunnen niet zorgen dat mensen altijd aardig zijn, dat er niet meer gepest wordt of dat niemand meer druk op je legt. Wat wij je leren is om jouw bewustzijn op fysiek, mentaal en sociaal gebied te vergroten en vaardigheden eigen te maken waarmee je beter bestand bent tegen de gebeurtenissen die het leven nu eenmaal met zich mee brengt.

 

We veranderen niet de ander, we maken jou sterker.

 

Deze training is speciaal "voor jou" dus.

 

"Voor jou" betekent dat we deze training aanpassen aan degene voor wie we er zijn. Dat kan een individuele training zijn, dat kan voor een organisatie zijn of een bedrijf. Het uitgangspunt is en blijft weerbaarheid ter preventie van angst, burn-out en depressie. Maar ook tegen pesten en voor een prettige groepsdynamiek en teambuilding is onze training een perfecte basis.