De parami training kan zowel voor groepen als individueel worden toegepast. Het uitgangspunt blijft het vergroten van de weerbaarheid zodat mensen kunnen omgaan met alle gebeurtenissen die het leven biedt.

 

individueel : 

voor individuen maken we een op maat gemaakte training. Vaak zal iemand al stress of een vervelende gebeurtenis hebben ervaren. De persoon zal dan aan kunnen geven wat zijn of haar specifieke vraag/leerdoel is. Met behoud van onze kerngedachte, weerbaarheid, zullen we samen tot een traject en passende werkwijze komen. Voor een individueel traject hebben we geen vastgestelde duur. Dit hangt af van de specifieke vraag en complexiteit. 

 

Bedrijven en organisaties:

Hiervoor hebben we een specifieke training. We starten met een hele dag samen. Op deze dag zullen we het volgende doen :

- We starten met een kennismaking, met aandacht voor individuele vragen en leerdoelen. Wie is wanneer en waarom gevoelig voor stress en wat zijn ondermijnende gedachten. Best heftig als start... maar goed... we gaan ook werkelijk iets proberen te leren!!

- Een gedeelte van de dag zal bestaan uit theorie. Wat is stress, angst, burn-out. Hoe reageren we op verschillende situaties, wat zijn onze gedachten en waarom. Waarom doen we wat we doen en hoe werken onze hersenen enz..

- We gaan oefenen :

*  Hoe veranderen we onze ondermijnende gedachten naar helpende. Hoe geven we grenzen aan. Hoe laten we los en kunnen we andere waarde geven aan gebeurtenissen enz...

fysieke oefeningen. Sterk staan, grenzen aangeven, ademhaling, bewustzijn vergroten enz...

 

Deze training kan jaarlijks worden herhaald. Belangrijk om het geleerde te kunnen blijven toepassen. 

 

Iedere organisatie heeft wel eens te maken met invloeden die werknemers stress geven of zelfs tot ziekteverzuim leiden. 

Of dat nu de druk is die ervaren wordt binnen een organisatie, door deadlines, sociale interactie of veranderingen,

of omdat werknemers dit ervaren vanuit hun eigen omgeving zoals, moeilijkheden in de privé-sfeer, het combineren van werk en gezin of verandering in hun privé-leven enz..

Als werkgever ervaart u een probleem wanneer werknemers niet volledig kunnen functioneren, niet hun concentratie kunnen opbrengen, vermoeid zijn of erger nog... uit zullen vallen. 

 

De kleurenfabriek biedt ondersteuning aan uw organisatie. Wij helpen u uw personeel duurzaam inzetbaar te houden. 

naast de training voor een groep, kunt u ons ook inhuren voor individuele trajecten voor uw werknemer. Wij gaan samen met de werknemer onderzoeken hoe we klachten kunnen verminderen maar vooral ook voorkomen.

 

Wij komen naar uw organisatie toe. Om u en uw werknemer tijd en moeite te besparen. Dat vinden wij belangrijk!